×

Titel

Text

Het elektrisch systeem aan boord begint bij de accu. Het is vanzelfsprekend heel belangrijk dat je het juiste accutype en uiteraard de juiste accucapaciteit kiest. BIj ons in de winkel vindt u merken als VMF en Optima. Op bestelling kunnen wij ook Varta, Trojan en Victron leveren.
In principe zijn alle accu's in ons assortiment onderhoudsvrij, u hoeft ze dus nooit bij te vullen met gedemineraliseerd water.

VMF Sportline onderhoudsvrije accu's:

Dit zijn lood/zuur accu's die je zowel voor het starten als voor de verbruikers aan boord kunt gebruiken. De accu's kenmerken zich door een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding. Met name de 105 Ah deepcycle is een hardloper binnen ons assortiment. Deze accu leent zich prima als verbruikersaccu maar heeft ook een piekvermogen van 900 A, zwaar genoeg om ook zware Amerikaanse motoren op te starten.

De VMF Sportline kun je in principe altijd als vervanger gebruiken voor je bestaande accuset. Hij kan met een standaard dynamo worden geladen of met een standaard automatische acculader

De VMF Sportline hebben wij in het assortiment van 50 Ah tot 225 Ah. Afwijkende modellen of maatvoeringen zijn op korte termijn leverbaar.

VMF deep cycle AGM accu's

AGM staat voor "absorbed Glass mat" DIt betekent dat het zuur is opgenomen in glasvezelmatten die zich aan de zijkanten van de loodplaten bevinden. Het zuur kan dus niet uit de accu lekken. Dit heeft als voordeel dat je de accu ook gekanteld kunt plaatsen en dat de kans op lekkage er simpelweg niet meer is. AGM accu's hebben (mits deze goed worden gebruikt)  een langere levensduur dan een conventionele accu.
AGM accu's kun je dieper ontladen dan gewone "natte" accu's. Let wel op dat te ver ontladen ook voor dit type accu funest is.

Twijfelt u over de juiste keuze? Wij helpen u graag op weg met een passend advies.